Forskerne skriver i rapporten at regelmessig, daglig trening i en tid hvor vi lever mer isolert, er viktig for å beholde et sunt immunforsvar.
Ifølge forskerne har mange studier de siste 40 årene undersøkt hvordan trening påvirker immunforsvaret. Det er enighet om at regelmessig trening med moderat intensitet er gunstig, men hva med veldig hard trening? Kan hard trening forverre immunforsvaret, og skape et "åpent vindu" med økt smittefare i timene og dagene etter treningen?
I en referansestudie i 2018 ble teorien om dette "åpne vinduet" undersøkt av Campbell og Turner. Her konkluderte de med at teorien ikke hadde gode nok vitenskapelig bevis. De konkluderte imidlertid med at trening er gunstig for immunsystemet vårt.
VIKTIG: HOLD AVSTAND
I den nye analysen som ble publisert i mars 2020, har de samme forskerne diskutert om immunforsvaret kan endre seg på en negativ eller positiv måte etter trening, og om idrettsutøvere får flere infeksjoner enn befolkningen generelt.
James Turner sier i nyhetsmeldingen at de har konkludert med at det er svært begrensede bevis for at trening i seg selv øker risikoen for å blir smittet med virus.
- I forbindelse med koronavirus og forholdene vi befinner oss i i dag, er det viktigste man kan gjøre å redusere kontakten med andre mennesker som kan bære viruset, sier han.
Han sier at folk bør være klar over hvor viktig det er å holde seg i form, være aktiv og sunn i denne perioden.
150 MINUTTER I UKA
Forskerne understreker at det er viktig å opprettholde god håndhygiene i forbindelse med treningen. Og for å optimale sjansene for å bekjempe en infeksjon, vil det i tillegg til regelmessig trening, være viktig med nok søvn og et godt kosthold.
Treningen som anbefales, er som før: regelmessig aerob trening med moderat intensitet. Det kan være fotturer, løping eller sykling 150 minutter per uke. Lengre og hardere trening er ikke skadelig. Litt trening er uansett bedre enn ingen ting. Forskerne skriver også at man bør gjøre styrketrening for å opprettholde muskulaturen.
kilde: forskning.no