TRENING MED ARTROSE?

Artrose kan ikke helbredes, men mye kan gjøres for å bremse utviklingen av tilstanden, minske smertene og opprettholde og bedre funksjonen. Selv om trening er det siste du tenker på når leddene er stive og smertefulle, så er nettopp trening det som skal til for å lindre smerter og stivhet og bevare bevegeligheten i leddene. Trening styrker også musklene og bedrer bøyeevnen, balansen og den generelle helsen - og trening kan bidra til å holde vekten under kontroll. Overvekt er nemlig sterkt knyttet til artrose.


HVILKEN TYPE TRENING?

Treningen bør inneholde aktiviteter som bedrer bevegeligheten, muskelstyrken og utholdenheten. Hent gjerne inn råd fra lege, fysioterapeut eller annet helsepersonell med erfaring i behandling av artrose. De anbefalte aktivitetene vil avhenge av hvilke ledd som er slitt, graden av smerter, hvor sprek du er og eventuelle andre sykdommer du måtte ha.


SPØR OSS OM RÅD!

På Heimdal treningssenter er vi eksperter på å tilpasse treningsprogram til deg og dine utfordringer. Gi oss et hint, så setter vi opp et program utifra dine ønsker og behov, og som er gjennomførbart for deg. Det tar ikke lang tid fra du begynner trening til du merker effekt!

HEIMDAL TRENINGSSENTER

Om du ønsker å vite mer, send oss gjerne en melding

Skriv til oss